Måste Våga Podda Om Det

Informações:

Sinopsis

Det här är en podcast producerad av Fountain House Stockholm. Vi håller till på Götgatan 38 i Stockholm och är en arbetsrehabilitering för människor med psykisk ohälsa. Vi har funnits på samma adress sedan 1980. Huset drivs av medlemmar som kommer hit varje dag och vi alla sitter på unika historier och erfarenheter. I podden samlar vi ihop dessa historier och erfarenheter.Detta gör vi med förhoppningen att få er andra att känna er mindre ensamma och kanske även våga prata om er egen psykiska ohälsa. Vi tror nämligen att bästa sättet att bryta tystnaden och skammen som fortfarande finns kring ämnet är att öppna upp och våga dela med sig av sina erfarenheter.

Episodios

 • På moppe mot Nordkap

  02/11/2017 Duración: 21min

  Vår vildmarksreporter Hasse Airkr Bergman har intervjuat Mats Hallin som åkt hela vägen upp till Nordkap för den psykiska hälsans skull!

 • Gun-Britt Holm om depression, bostadslöshet och vägen tillbaka

  20/06/2017 Duración: 20min

  Gun-Britt Holm berättar om hur hon hamnar i en djup depression som så småningom leder till att hon tvingas bo runt på vandrarhem. Slutligen kommer hon i kontakt med Fountain House Stockholm och därifrån börjar hon sakta men säkert sin väg tillbaka. Intervjuar gör Gun-Lis Angsell.

 • Ulla Britt och Hannes samtalar om medicinering

  07/06/2017 Duración: 23min

  Hur känns det till exempel att acceptera att man faktiskt är tvungen att medicinera för att klara av sin vardag?Vilka rädslor innebär det att ta psykofarmaka, vilka biverkningar kan man få? Hur hittar man rätt medicin? Vad är positivt med medicinering?

 • Can poetry help if you feel mentally ill?

  09/05/2017 Duración: 32min

  Cynthia is talking to the american poets Chris Vannoy och David McIntire and also Dennis Renfors from Sweden about how poetry and writing can help you if you are feeling mentally ill. They are also reading some of their poems. Cynthia samtalar med amerikanska poeterna Chris Vannoy och David McIntire tillsammans med svenske poeten Dennis Renfors. De pratar om hur poesin och skrivandet kan hjälpa mot psykisk ohälsa, hur deras texter kunnat hjälpa andra. De läser också upp en del av sina texter. OBS detta avsnitt är på

 • Lars Ohly och Guy Madison om hur kultur och samhälle påverkar vår psykiska hälsa

  18/04/2017 Duración: 43min

  Politikern Lars Ohly och psykologiprofessorn Guy Madison talar med Hasse Kvinto om hur samhället och kulturen påverkar människors psykiska hälsa.