Ir-podden Av Cision Sverige

Informações:

Sinopsis

Kommunikation inom Investor Relations och finansiell information. Lyssna till duktiga gäster som delar med sig av kunskap inom olika områden. Podden passar för dig som är intresserad av finansiell kommunikation eller arbetar inom branschen.

Episodios

 • IR-kommunikation på sociala medier

  28/11/2023 Duración: 34min

  Hur gör man för att hitta nya investerare via instagram och andra sociala medier? Och vilka investerargrupper finns där egentligen? Idag pratar vi om IR-kommunikation i sociala medier med Michele Gasparetti, VD för Daglig Utdelning, en av de största svenska finanskanalerna i sociala medier.  

 • Nya EU-krav på hållbarhetsrapportering - hur påverkar det IR-arbetet?

  23/05/2023 Duración: 30min

  Tidigare i år trädde EU:s nya direktiv för företags hållbarhetsrapportering, CSRD, i kraft. Det innebär mer omfattande krav på hållbarhetsredovisningen, nya standarder och att allt fler företag omfattas. Hur påverkas IR-arbetet av CSRD? Det pratar vi om med vår gäst Elisabet Olin som är senior hållbarhetskonsult på Stockholm Kommunikation & IR. 

 • Utmaningar med företagswebbplatser 2023

  27/02/2023 Duración: 43min

  Vad finns det för utmaningar med att möta marknadens förväntningar på vad de ska hitta för information på nätet? Och hur bra är svenska börsbolags företagswebbplatser? I det nya avsnittet av IR- och CorpCommspodden gästar Staffan Lindgren, som står bakom undersökningen Webranking från Comprend. Han lyfter bland annat att det kommer krävas mer information på webben om risk och hållbarhet, men även att kraven på tillgänglighet kommer öka. Vill du utveckla IR-kommunikationen på er företagswebbplats?

 • Framgångsrikt IR-arbete i konkurrens om synligheten

  22/06/2022 Duración: 37min

  Vad krävs för att lyckas på börsen? Efter ett år med rekordmånga nynoteringar på börsen i Stockholm är konkurrensen om uppmärksamheten stor och i detta avsnitt pratar vi om hur man ska göra för att nå ut med sitt budskap till rätt investerare men även hur stor omställningen är till den publika miljön när man är ny på börsen. Med oss för att diskutera detta ämne är Adam Kostyal, Europeisk noteringschef på Nasdaq.

 • Så attraherar du investerare med ESG-data

  06/05/2022 Duración: 22min

  Allt fler investerare efterfrågar att få insyn i bolags hållbarhetsarbete, men hur långt har tillväxtbolag kommit med sin hållbarhetskommunikation? Och hur ska man ta fram och kommunicera relevant ESG-data? Vår gäst är Jenny Sondal, VD för Impact Attracts, som samlar in noterade tillväxtbolags hållbarhetsdata. 

 • IR-arbete i osäkra tider

  08/03/2022 Duración: 34min

  De senaste månaderna har det skakat på börsen. Hur bör man bedriva sitt IR-arbete i osäkra tider? Detta och mycket mer pratar vi om med Mikael Zillén, IR-rådgivare på Box Communications.  Det här avsnittet spelades in dagen innan Ryssland invaderade Ukraina, vilket gör att vi inte pratar om kriget och hur det, bland mycket annat, även bidrar till osäkerhet på världens börser. Tankarna vi lyfter i programmet kring hur IR-arbetet kan bedrivas när börsen skakar är dock fortsatt aktuella.

 • Utmaningar och tolkningsproblematik med MAR

  07/12/2021 Duración: 54min

  För runt fem år sedan började MAR att tillämpas i Sverige. Hur fungerar lagstiftningen i praktiken idag och vad finns det för aktuell tolkningsproblematik? Vår gäst Daniel Sjöholm, jurist och VD för MCL, går igenom aktuell praxis och ger sina bästa råd hur börsbolag ska arbeta för att undvika fallgropar. 

 • Hur gör man Sveriges bästa årsredovisning?

  01/11/2021 Duración: 46min

  Boliden har precis vunnit den prestigefyllda utmärkelsen Sveriges bästa årsredovisning 2020. Och det är inte mindre än tredje gången Boliden får detta pris. Hur lyckas man med det? Hör Klas Nilsson, Director Group Communication på Boliden, berätta om framgångsreceptet i det senaste avsnittet av IR- och CorpComs-podden.

 • FinWire om hur IR-avdelningar bör arbeta för att locka deras intresse

  21/06/2021 Duración: 36min

  I detta avsnitt av IR-podden gästas vi av Nyhetsbyrån FinWires VD och chefredaktör Mats Hård där vi bland annat pratar om vilken roll nyhetsyråbranschen har idag, vilka som läser nyheterna och när/hur man som ett IR-bolag ska höra av sig till en nyhetsbyrå. Lär dig hur en IR-avdelning ska arbeta mot nyhetsbyråer som FinWire för att få den uppmärksamhet de förtjänar.

 • IR-trender 2021 och summering av 2020

  17/12/2020 Duración: 33min

  Hur sammanfattar vi IR-året 2020 och vad präglar IR-arbetet framöver? IR & CorpComms-podden gästas av Charlotte Stjerngren från Cord Communications och Urban Ekelund från Vero Kommunikation som dels blickar bakåt men framför allt trendspanar kring vad 2021 kommer att erbjuda inom Investor Relations.

 • Så jobbade Essity inför sin börsnotering

  19/11/2020 Duración: 35min

  I juni 2017 börsintroducerades hälso- och hygienföretaget Essity efter en delning av SCA. Hur löser man IR-arbetet och företagskommunikationen vid en sådan avknoppning där allt nytt ska vara på plats på bara nio månader? Essitys kommunikationsdirektör Joséphine Edwall Björklund och Johan Karlsson, IR-chef, berättar om hur de gjorde för att lyckas. 

 • Så skapade Atrium Ljungberg Sveriges bästa årsredovisning

  23/10/2020 Duración: 29min

  Hur lyckas man göra Sveriges bästa årsredovisning? Gäst i detta avsnitt är Martin Lindqvist, CFO på Atrium Ljungberg som utmärktes till det prestigefulla priset Sveriges bästa årsredovisning 2019. Atrium Ljungberg utmärktes i slutet av september 2020 till vinnare av Sveriges bästa årsredovisning i Large Cap-segmentet. Priset har delats ut sedan 1960-talet och arrangeras av tunga aktörer såsom FAR, Nasdaq Stockholm, Sveriges Finansanalytikers Förening och Sveriges Kommunikatörer. Utöver det vann Atrium Ljungberg även priset Bästa design av årsredovisning.

 • OTC-handel med amerikanska investerare

  27/05/2020 Duración: 27min

  I detta avsnitt lär vi oss mer om OTC-handel (Over the Counter) i USA, en marknad som svenska börsbolag kan använda sig av även om man inte är noterad på de amerikanska börserna. Hur funkar det och vad ska man tänka på för att locka amerikanska investerare? Gäst i podden för att berätta om detta är Joe Coveney från OTC Markets som medverkar via länk från New York.

 • Investor Relations i en coronakris

  29/04/2020 Duración: 38min

  Corona-pandemin har skapat global oro på börserna och noterade bolag ställs inför helt nya utmaningar med sin investerarkommunikation. Hur bör man tänka kring kommunikationen i osäkra tider och på vilket sätt kan man kommunicera när vi också ska undvika att träffas? Dessa frågor diskuteras med våra gäster Pia Rosin, IR-expert från H&H och Scandic Hotels IR-chef Henrik Vikström. Podden spelades in tisdag 21 april.

 • Knowits resa från rödlistade till börsens mest jämställda bolag

  19/03/2020 Duración: 30min

  Här i podden släpper vi tankarna på coronautbrottet för en stund och fokuserar på jämställdhet istället. Hur viktigt är jämställdhet för investerare? Påverkar arbetet för en inkluderande arbetsplats värderingen av ett noterat bolag? Gäst för att prata om detta är IT-konsultbolaget Knowits VD Per Wallentin som på sex år gått från att ha noll kvinnor i ledningsgruppen till att utses till börsens mest jämställda bolag ifjol. Hör honom också berätta om vad det är de har gjort i förändringsarbetet för att uppnå framgången.  

 • Utmaningar och fallgropar kring loggbok och MAR

  14/01/2020 Duración: 32min

  Vilka är de största utmaningarna med MAR och andra legala krav på svenska börsbolag? Hur ska man arbeta för att undvika de vanligaste fallgroparna? Gäst i avsnittet för att berätta om detta är Daniel Sjöholm, jurist från MCL.

 • Så fångar du analytikerns intresse med Peter Benson

  27/11/2019 Duración: 37min

  I detta avsnitt gästas vi av börsjournalisten och medieentreprenören Peter Benson som driver analystjänsten Börsplus och även håller på att ta över det anrika magasinet Affärsvärlden. Vi får höra hur det går med det projektet och får även hans syn på hur IR-arbete ska göras för att han och resten av analytikerkåren ska vara nöjda.

 • Så lyckas du med din företagswebbplats

  24/10/2019 Duración: 41min

  Vad förväntar sig kapitalmarknaden av företagswebbplatser och hur bra lever bolagen upp till de förväntningarna? Årets upplaga av undersökningen Webranking by Comprend är här och vi ska ta del av de färska resultaten tillsammans med vår gäst Staffan Lindgren, VD på Comprend. Mot slutet av avsnittet övergår diskussionen kring årets vinnare av undersökningen – Swedish Match.

 • Nya trender inom årsredovisningar med Maria Hanell

  25/06/2019 Duración: 42min

  Trender inom årsredovisningar är ämnet för avsnittet – vad är hett just nu och vad finns det för goda exempel att inspireras av? Vår gäst Maria Hanell från Halvarsson & Halvarsson ger oss svar efter att ha granskat de 100 största börsbolagens årsredovisningar.

 • Rune Andersson om styrelseordförandens roll

  21/02/2019 Duración: 28min

  Det är dags för andra avsnittet om styrelseordförandens roll och vi träffar Rune Andersson, en riktig tungviktare inom svenskt näringsliv. Han har i årtionden arbetat som styrelseordförande för stora svenska börsbolag och nu senast med det egna, familjeägda bolaget, Mellby Gård. Vi får höra hans syn på vad som krävs för att lyckas som styrelseordförande.

página 1 de 2